Ervaring

Kim Grimpe (1977) is een ervaren strategisch adviseur in (crisis)communicatie, een geoefende interimmer en een door de wol geverfde mediatrainer. Van 2003 tot en met 2006 werkte ze voor Elias Communicatie, onder leiding van Ton Elias en Steven Gelder. Vanaf 2007 werd ze bij de verkoop mede-aandeelhouder van Marlot Communicatie, waar ze mede leiding gaf. In september 2013 verkocht ze haar belang en startte ze Grimpe Communicatie. De samenwerking met Marlot Communicatie blijft bestaan.

Hoe heeft Grimpe anderen geholpen met hun communicatie?

 

  • Strategisch communicatieadvies: ze adviseerde vele bedrijven, instellingen en personen over hun reputatiemanagement en communicatiebeleid. Grimpe heeft grondige kennis van en ervaring met zowel proactieve als reactieve communicatie. Ze heeft bovendien unieke ervaring opgebouwd in het geven van strategisch communicatieadvies aan financiĆ«le bedrijven bij juridische procedures en massaclaims (bijvoorbeeld het aandelenleasedossier Dexia Bank Nederland en de curatoren DSB Bank in faillissement N.V.).
  • Genereren en beheersen van publiciteit: voor vele opdrachtgevers verzorgde ze de proactieve en reactieve PR. Ze bracht op de juiste momenten de juiste boodschap onder de aandacht van de juiste doelgroep door middel van publiciteit.
  • Crisiscommunicatie: ze adviseerde meerdere bedrijven, instellingen en personen ten tijde van een crisis in de media of ze bereidde ze voor op een potentiĆ«le crisis.
  • Communicatiemanagement ad interim: zij was ondermeer ruim een jaar corporate PR-manager ad interim bij Microsoft Nederland en zij verzorgde ruim vier maanden ad interim de corporate communicatie bij Allianz Nederland.
  • Mediatrainingen: Grimpe heeft vele trainingen en masterclasses gegeven aan bijvoorbeeld voorzitters van raden van bestuur, politici, communicatiemanagers en woordvoerders.
  • Woordvoering: ze trad op als woordvoerder namens verschillende bedrijven en personen.
  • Het managen van grote accounts: ze leidde jarenlang het corporate PR-account van Microsoft Nederland (uitgevoerd door verschillende bureaus) en de Europa-communicatie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken (uitgevoerd door een consortium van meerdere bureaus).

Grimpe studeerde Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam (Taalbeheersing, Argumentatietheorie en Retorica).